Senders

 

Moixent és un laberint de camins pels quals, es poden recórrer quilòmetres de senders naturals que ens oferiran la possibilitat d'entrar en contacte amb la natura i amb el món rural, respectant i admirant cada racó del trajecte. L'entorn és propici per fer senderisme i cicloturisme.

Els senders que es troben homologats en el terme són els següents:

· Sender Local (S.L.V.-12): Conegut com "Camí de Les Alcusses". Recorregut Moixent-Pous del Consell. Distància 8 km, 2:45 min de marxa, dificultat baixa.

sl perfil

 

· Sender de xicotet recorregut (P.R.V.-264): La Raconà-Bellús, el qual té un recorregut circular, on el seu inici i final és Moixent-casc urbà. Distància total 11.700 m., 02:55 min de marxa, dificultat 2, intensitat 2.

pr perfil

· Sender de gran recorregut (G.R.7): Collado del Caroig-Casa de Benali-Venda Broquet. Aquest sender recorre la Comunitat Valenciana de nord a sud, sent la seva longitud total de 600km. Es recomana fer-ho en dues etapes. Distància total 43.430 m., 14:01 h de marxa.

gr etapas de 27 a 29

gr etapas 30 y 31

A més, de singular importància és la Via Augusta, la calçada romana més llarga de tota la Península Ibèrica, amb una longitud de 5,4 km entre els termes de Vallada i de Moixent.

 

També hi ha altres senders a Moixent, que resultarien d'interès als amants del món rural, com és el cas del camí que va de l'alberg a la Bastida de les Alcusses; el camí que condueix al Regolf, molt proper a la població, entre xops i arbres fruiters, on es pot seguir el riu fins a la "Noguera de Ximo"; i "El pasillo verde", recorregut llarg, de diversos quilòmetres, aprofitant l'antiga via del tren, on travessem gairebé tot el terme municipal fins arribar al "apeadero de la Parrilla", en desús, i per tornar es pot ascendir pel camí de la Casa Oráa, arribar a la carretera de "Les Alcusses" i aconseguir l'Alberg turístic.

 

 

Per a més informació descarrega el pdf de "Rutes Moixent" pulsa aquí

Més rutes de Moixent en l'apartat Rutes Taller d'Ocupació "Moixent Turístic-etnològic"