Gastronomia

Respecte a la gastronomia local, és típic des de fa segles, en les masies i cases de camp, celebrar "gaspatxades" familiars o d'amics, encara que també es couen paelles amb carn de caça.  El gaspatxo moixentí és adobat amb pebrella de l'ombria i amb conills muntesos, que molts són els que es cacen en este terme. Un altre menjar molt apreciat ací és la gachamiga. Durant la tardor, són buscats i assaborits els rebollassos, ací cridats "pebrassos". L'oli d'oliva verge és extraordinari i tenim un vi negre i blanc d'alta qualitat, produït en la nostra població.

Un altre plat típic del municipi són les farinetes, una sopa d'alls tendres que es cuinava d'antany i de la que hui en dia molt poques persones coneixen la seua recepta. Els arrossos són molt cuinats en la localitat com ara: "l'arròs al fo amb fesols i naps", "arròs caldós" i "arròs al fo en tanda". A més, també molt coneguts en la localitat són: les creïlles al forn amb cap de corder i el potatge de cigrons.  

I, per a les postres, disposa Moixent de "sequillos" decorats amb clara d'ou batuda i ensucrada, i d'uns dolços especials d'ametla que porten el nom de "moixentins" com a dolços més típics, encara que també cal anomenar "les mones moixentines", els rotllets d'anís, "coquetes fregides", "rossegons" i magdalenes.

Descárrega
Descárrega