VIU UN CAP DE SETMANA AMB ELS IBERS

El Museu de Prehistòria de València i l'Ajuntament de Moixent celebren al mes de setembre un cap de setmana amb els ibers.... i com sempre les activitats seran GRATUÏTES!
Des de 2007, celebrem amb tots vosaltres les Jornades de la Bastida dels Alcusses (Moixent). Com en ocasions anteriors, intentarem que gaudiu durant la vostra visita i que pugueu conéixer nous aspectes sobre els ibers.

El poblat iber de la Bastida dels Alcusses tornarà a la vida al setembre, amb les Jornades de Portes Obertes organitzades per un equip de 50 persones, entre treballadors i col·laboradors, del Museu de Prehistòria València i l'Ajuntament de Moixent.

Aquesta excavació de la Diputació de València, al càrrec d'un equip d'arqueòlegs de l'Àrea de Cultura, s'obri al públic amb una sèrie de visites guiades, tallers i demostracions amb les quals es pretén difondre el patrimoni cultural de l'època ibera i promocionar la cultura arqueològica com a oferta turística.

Arqueologia al servei dels visitants.

Els participants que acudisquen a aquest assentament del segle IV a. C., situat en l'extrem sud-oest de la Serra Grossa, podran accedir fàcilment amb el vehicle per una carretera asfaltada i una vegada allí disposaran de servei d'autobús per a la celebració de les jornades.

Una novetat d'enguany és l'ampliació d'activitats fora del poblat, acostant els visitants al municipi de Moixent. Les activitats en el jaciment es compondran d'una visita guiada i interactiva de tots els aspectes relacionats amb la vida i les creences de la societat ibera, uns tallers, la Biblioteca infantil del MPV i demostracions de la seua cultura i un ambient agrícola recreat amb la presència d'animals de l'època.

Aquesta visita al poblat es completarà amb una degustació de vins del Celler de Roure, Cooperativa Sant Pere i una altra de formatges valencians de la Granja Rinya, a més d'un tour per la casa ibera reconstruïda a l'entrada del jaciment.

En la vila de Moixent els participants podran realitzar una visita al Museu Arqueològic Municipal. Aquesta oferta cultural es completarà paral·lelament amb la possibilitat d'allotjament i menjars a base de menús ibèrics a Moixent.

En la Plaça Major els visitants també podran gaudir d'un Mercat artesanal durant tot el cap de setmana.

 
ACTIVITATS GRATUÏTES
Més informació:
Museo de Prehistoria de Valencia (963 883 579): www.museuprehistoriavalencia.es
Ajuntamient de Moixent (962295 010): www.moixent.es

 

 

Ediciones anteriores